fbpx

Analiză de Risc la Securitate Fizică

Începând cu data de 1 iulie 2018 Analiza de Risc la Securitate Fizică este obligatorie pentru toate societățile comerciale, indiferent de natura capitalului social, obiectul de activitate și numărul de salariați.

Analizele de risc la Securitate Fizică se efectuează numai de către experții înscriși în R.N.E.R.S.F. Pentru a obține informațiile necesare Analizei de risc la Securitate Fizică, Expertul la Securitate Fizică face o deplasare la fața locului. Pe baza informațiilor obținute, cât și în urma analizei documentelor specifice solicitate unității beneficiare, acesta întocmește Analiza la Risc de Securitate Fizică.

RAPORTUL DE EVALUARE ȘI TRATARE A RISCURILOR LA SECURITATEA FIZICĂ constituie documentul final care va fi pus la dispoziția beneficiarului. Pe baza acestei Analize de Risc la Securitate Fizică se va întocmi ulterior proiectul pentru sistemul de securitate adoptat și se va elabora planul de pază, dacă este necesară instituirea serviciului de pază umană.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 301/2012 încălcarea prevederilor din Normele metodologice referitoare la efectuarea analizei de risc la securitate fizică constituie contravenție și se amendează cu sume cuprinse între 10.000 lei si 20.000 lei.